CRITICAL ALIGNMENT GRONINGEN

Critical Alignment is een methode die zich richt op de vrije beweging van het lichaam en het herstellen van de oorspronkelijke balans. Hierdoor kunnen fysieke en mentale klachten oplossen.

Reguliere lessen

Elke dinsdag

10.30 – 12.00 Critical Alignment Yoga

18.30 – 20.00 uur Critical Alignment Therapie

20.30 – 22.00 Critical Alignment Therapie

Locatie

De Poort

Friesestraatweg 31

9718 NB Groningen

Kijk voor de Critical Alignment Restorative lessen die ik geef in Saaxumhuizen op www.yoga-huis.nl.

Prijzen 

10 CAY lessen 130,-  |  Losse les CAY 15,-

10 CAT lessen 155,-  |  Losse les CAT 17,50

Met een leskaart reserveer je 10 aaneengesloten lessen. Je kunt drie lessen doorschuiven.

Aanmelden / vragen

Je lijf weer echt voelen

Critical Alignment Yoga is een methode die zich richt op de vrije beweging van het lichaam. Een beweging behoort van gewricht tot gewricht doorgegeven te worden.  Echter in praktijk blijkt dit niet vanzelfsprekend te zijn door de voorkeurshoudingen die je in de loop der jaren ontwikkelt. Wat je ook doet en hoe je ook beweegt, je zult deze reflexmatige en onbewuste patronen altijd meenemen! Het is daarom zeer de vraag of je werkelijk ontspant als dat gevraagd wordt.

Critical Alignment Yoga

Critical Alignment Yoga heeft een heilzame werking op het skelet, dat vrijer zal kunnen bewegen en in balans zal worden gebracht. Een goede balans leidt tot vrij bewegen en de mogelijkheid om diep te ontspannen als we in rust zijn. En dit leidt tot een positief lichaamsgevoel.

Uit het hoofd

Bewegingsbeperkingen leiden tot een schraal lichaamsbewustzijn. Hierdoor wordt het minder gevoelig voor positieve indrukken, we gaan steeds meer nadenken. En worden gevoelens teruggebracht naar verstandelijke processen. We zitten niet meer met ons gevoel in het lichaam, maar in ons hoofd.

In je lijf

Het zijn vooral de bewegingsspieren die gevoelig zijn voor stress en spanning. En als deze spieren zich niet meer van die spanning kunnen ontdoen, wordt stress chronisch. Wanneer alleen de bewegingsspieren worden aangespannen, blijven de houdingspieren grotendeels inactief. Houdingspieren liggen dieper in het lichaam, rond de wervelkolom en gewrichten. Ze zorgen ervoor dat je moeiteloos rechtop staat en in balans blijft. Houdingspieren die in een slechte conditie verkeren kwijnen op den duur weg. Chronische spanning in de bewegingsspieren zorgt ervoor dat de houdingspieren inactief blijven, waardoor gewrichten minder beweeglijk worden, het lichaam uit evenwicht getrokken wordt en het skelet vervormt. We gaan met Critical Alignment de bewegingsspieren ontspannen en de houdingspieren aan het werk zetten.

Critical Alignment Therapie & Coaching

Het ontstaan van (pijn) klachten

Als een beweging ergens in het lichaam vastloopt door bijvoorbeeld spanning en stijfheid, zal het automatisch elders compenseren. Als dit lang aanhoudt, ontstaan voorkeurshoudingen. Meestal ben je je daar niet bewust van. Ze zijn immers zo ‘eigen’ geworden dat ze deel uitmaken van je lichaamsidentiteit.

Deze voorkeurshoudingen herstellen niet uit zichzelf, maar zullen juist door de tijd heen alleen maar erger worden. Hierdoor ontstaan klachten.

Mijn doel is helpen

Wervelkolom gerelateerde klachten zoals rugpijn, nekpijn, whiplash, RSI (CANS), pijn aan schouders, hernia, ischias, klachten in de armen en benen (uitstraling, krachtsverlies, tintelingen), ademhalingsstoornissen, hyperventilatie, vermoeidheid en burn-out.

Heb jij dit soort klachten en heb je van alles geprobeerd, wat nog steeds geen blijvend resultaat heeft opgeleverd? Dan kijk ik graag met je verder of onderliggende patronen de klacht(en) veroorzaken. Wanneer je je bewust wordt van deze patronen en het ontstaansgebied van de klachten, kunnen we aan de hand van gerichte oefeningen het proces omkeren.

De duur van de therapie is afhankelijk van de aard, de intensiviteit van de klachten en de manier waarop de therapie benadert wordt. Ondanks de goede resultaten die behaald worden is de therapie er niet onmiddellijk opgericht om binnen een afgerond termijn tot een genezend resultaat te komen. Het is een fysiek en mentaal veranderingsproces. Het vergt tijd om oude en vastgeroeste patronen te doorbreken.

Door regelmatig thuis te oefenen kan er stap voor stap gewerkt worden aan het opbouwen van een nieuwe structuur waarin het lichaam vrijer beweegt.

De Critical Alignment lessen bieden een goede ondersteuning tijdens dit proces.

Intake

Stuur me een mailtje om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Deze persoonlijke sessies vinden plaats in onze praktijk YogaHuis in Saaxumhuizen. Net boven Winsum.

Je kunt een afspraak tot 24 uur voor aanvang kosteloos annuleren of verplaatsen. Als je een afspraak niet tijdig afzegt, ben ik genoodzaakt de kosten in rekening te brengen.

WAAROM CRITICAL ALIGNMENT?

Het is een bijzonder effectieve manier om lichaam en geest van spanning te bevrijden. Op deze manier creëer je een open bewustzijn en herstelt de oorspronkelijke balans.

  • Oplossen van chronische stress en spanning

  • Zonder spanning vrij bewegen

  • Doorbreken van vastzittende lichaamsstructuren

  • Verminderde rug, nek en schouderklachten

  • Betere ademhaling

  • Sterke rug

  • Meer ruimte in het lichaam

  • Meer energie

  • Positief effect zowel fysiek als mentaal

Deze yogavorm heeft een therapeutische waarde waardoor klachten zoals nek, schouder rug en bekken en aandoeningen van psychosomatische aard, verlicht of verholpen kunnen worden.

Agenda

Evenementenagenda

Er zijn momenteel geen toekomstige evenementen.

Mijn docent en inspirator

Gert van Leeuwen heeft critical alignment ontwikkeld. Hij verwoordt het alsvolgt: Alle bewegingen die je maakt hebben met elkaar te maken en zijn via bewegingsketens met elkaar verbonden. Vaak treden er echter verstoringen op die iedereen wel uit eigen ervaring kent: bovenruggen worden krom, schouders stijf, onderruggen worden gespannen en gevoelig voor overbelasting enzovoorts. Dit zal de vrije doorgifte van beweging beperken en uiteindelijk kunnen hier klachten door ontstaan. Meer informatie over Gert, zijn lessen en opleiding vind je op zijn website.

De eerste gecertificeerde docent Critical Alignment Yoga & Therapy in Groningen

Yvonne de Hoop

Op het moment dat ik Yoga ontdekte vond ik een nieuwe koers en ben ik het leven anders gaan ervaren.

Ik was gefascineerd door het positieve effect van de yogahoudingen. Het raakte een diepere laag van mijn bewustzijn, en had ik het gevoel dat ik voor het eerst thuiskwam in mijn leven.

Meer over Yvonne